divendres, 16 de gener del 2009

Moció presentada per CiU Sant Boi al darrer Ple Municipal de l'any 2008

En el passat ple del dia 22 de desembre el grup Municipal CiU va presentar una moció sobre el desplegament de l'Estatut que es va retirar per estar el seu contingut en plena negociació entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l'Estat Espanyol.
A la moció que va presentar CiU en primer lloc s'instava al Govern de la Generalitat a modificar l'estratègia negociadora amb l'Estat i a cercar la complicitat dels grups politics catalans, amb representació parlamentària, perquè actuessin amb unitat de criteri, de vot i de manera coordinada.
També s'instava al govern de la Generalitat a negociar amb el govern espanyol, la modificació del projecte de pressupostos de l'Estat, ja que aquest no incorpora el finançament que correspon, d'acord amb l'Estatut, a la Generalitat de Catalunya.
Finalment, s'instava al Govern de la Generalitat a no acceptar cap acord sobre el model de finançament que no respecti integrament l'Estatut.
CiU Sant Boi vam optar a ser prudents i pacients a l'espera dels resultats de les negociacions. Però, com també sóm perseverants es tornarà a presentar una moció igual o similar perquè les negociacions no han arribat en lloc. I, entenem i recolçem que l'Estatut que és la voluntat del poble de Catalunya s'ha de complir.