diumenge, 8 de febrer del 2009

Moció presentada per CiU i aprovada al darrer Ple Extraordinari del passat dia 5 de febrer

El Ple extraordinari del passat dijous dia 5 de febrer aprova una moció presentada pel grup Municipal de Convergència i Unió demanant que la Generalitat de Catalunya negociés el nou model de finançament a partir de l'Estatut i no a partir de la proposta Solbes.
Al Ple es va acordar:
- Posar de manifest que l'aprovació d'un nou model de finançament és una obligació legal recollida en l'Estatut, aprovat pel Parlament de Catalunya, les Corts Espanyoles i refrendant pel poble de Catalunya.
- Lamentar que no només s'hagi incomplert el termini legal del 9 d'agost de 2.008 per concretar el nou model de finançament per a Catalunya, sinó també tots els terminis que s'han anunciat posteriorment.
- Donar suport al Govern de la Generalitat a negociar el model de finançament amb l'Estat de manera bilateral i cenyint-se al que determina l'Estatut de Catalunya.
La moció va ser aprovada per tot l'Equip de govern (PSC, ICV-EUA, CiU i ERC). Va comptar amb l'abstenció del Regidor de Ciutadans i dels tres vots en contra dels regidors del PP.