dimarts, 17 de febrer del 2009

Moció sobre la revisió de tarifes del Transport Públic

Al proper ple que es celebrarà el dilluns dia 23 de febrer a l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat CiU presentarà una moció que esperem sigui aprovada per l'equip de govern.
Com a consideracions prèvies indiquem que,
Atès que, hi ha consens en què alguns col.lectius d'usuaris del transport públic reben un tractament injust en el moment de pagar el transport públic.
Atès que, la situació de crisis econòmica com la que estem vivint, afecta sobretot a molts Santboians i Santboianes i a la seva economia familiar.
Atès que, en el moment que vivim es fa necessari aplicar criteris de racionalització de la mobilitat de col.lectius i persones.
Atès que, l'increment de tarifes està per sobre de l'IPC fet que afecta de forma negativa als usuaris del transport públic.
Atès que, s'ha de facilitar i potenciar l'ús del transport públic entre la ciutadania com a mesura sostenible en el temps.
Ateses aquestes consideracions proposem al Ple de l'Ajuntament l'adopció dels següents acords,
Primer.- Instem a l'ATM (Autoritat del Transport Metropolitana) a revisar l'increment de les tarifes del transport públic perquè l'augment aplicat no sobrepassi i s'ajusti a l'IPC de 2008.
Segon.- Traslladar el present acord a l'ATM i al Consell de Mobilitat, a l'Entitat Metropolitana del Transport-EMT i a les organitzacions locals dels principals sindicats, CCOO i UGT, a les entitats municipalistes de Catalunya (ACM i FMC).