dilluns, 7 de desembre del 2009

63a Fira de la Puríssima

Inaguració de la 63a Fira de la Puríssima.
Presència de la Regidora d'Unió Democràtica
6 de desembre de 2009

Sense conèixer els nombre de visitants d'aquest any perquè encara estem vivint la il.lusió de la Fira crec que s'assolirà la previsió de més de 260.000 persones a la 63a Fira de la Puríssima.

La ciutat acull més de 360 expositors d'artesania, alimentació, automoció, així com tallers, una gimcana, teatre i música. Aquest certamen es celebra des de 1947.
L'Ajuntament de Sant Boi ha calculat que l'impacte econòmic de la fira és de set milions d'euros amb una despesa mitjana per visitant de 26 euros. Un terç dels assistents a la fira són de fora de Sant Boi.

L'espai es reparteix pel nucli antic del municipi i per la zona de La Muntanyeta. Els visitants disposaran d'un servei d'autobús gratuït que recorrerà tot el recinte firal.

La Fira és un certamen popular i participatiu, que es viu al carrer i en família.

Entre les novetats d'aquest any destaquen la I Marató Fotogràfica (que convida a fer fotos digitals de la Fira i a concursar amb les sis que més ens agradin), la Gimcana Verda (que proposa formar un grup per passar una sèrie de proves relacionades amb el medi ambient) i l'espai de l'associació de restauració Degusta (que permet menjar tapes dels restaurants santboians que en formen part i conèixer els espais temàtics sobre la carxofa, pernil i cuina romana).

A la 63a Fira de la Puríssima no falten els tradicionals espais d'exposició (de planter, d'artesania, d'automoció, de producte fresc, de bestiar, de fruites i verdures...) i les activitats habituals del certamen (cotxes clàssics i antics, arrossegament de pes amb cavalls, talladors de pernil, intercanvi de plaues de cava, tallers infantils d'hort i de granja...).

El programa recupera enguany l'Exhibició d'Esports Rurals Bascos i repeteix la Festa de l'Animal de Companyia, amb una exhibició d'habilitats canines del Club Agility i una desfilada solidària protagonitzada pels gossos del refugi municipal d'animals de companyia amb l'objectiu de promoure'n l'adopció.

En l'apartat dels espectacles culturals destaquen un concert de la Fundación Tony Manero, la presència per desè any consecutiu de l'Orquestra Simfònica del Vallès, la presentació del projecte de videocreació Jo sóc Espartac i una marató de teatre que celebra el desè aniversari de la companyia local Deseo Teatro.