diumenge, 17 de gener del 2010

Designació de l'Artur Mas com a candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya


CiU avui hem designat a Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya.
L'acte s'ha fet al mil.lenari monestir romànic de Sant Benet de Bages.
Amb aquest acte, la federació dóna començament a una llarga precampanya electoral que es deixarà notar ja aquest mateix mes de gener.
En paraules de Mas: "mai com ara he tingut la sensació de responsabilitat que tinc avui". És la tercera vegada que Mas és elegit candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya".
"Si CiU fa la feina que ha de fer en els pròxims mesos, serem capaços de convertir aquesta experiència del tripartit en una anècdota sense rellevància de la història de Catalunya", ha afirmat Artur Mas.
Mas ha agraït la designació que se li ha fet per tercer cop i ha assegurat que és "un honor, un repte i una gran responsabilitat que mai com ara havia sentit".
"Complagut, reconegut i commogut", el lider de CiU ha advertit a tots aquells que els van enviar "al mig del desert" i els van donar "per acabats i derrotats" que el "que anomenat convergent és molt dur de pelar".
En aquest sentit, ha explicat qie després d'una llarga travesia CiU té "molta set, però no és una set de venjança ni de revenja, és una set impregnada d'esperit positiu per aixecar aquest pais, és la set de la reconstrucció. El nostre propòsit és treure al país de les dificultats i enlairar-lo als cims més alts".
Ha començat la cursa electoral de la federació i la consigna ha estat clara per part d'Artur Mas "si no ens em sortim aquest cop, serà per culpa nostra".
El secretari general de CiU, Josep A. Durán i Lleida ha realitzat un discurs amb un fort contingut econòmic. Ha mostrat a la federació nacionalista com a bàlsam per la crisi econòmica, posant com a exemple promeses com la supressió total de l'Impost de Successions. Per a Duran, el tripartit "és un estorb" ja que, el PSC és "rehén" d'ERC i ICV a l'hora de prendre decisions de govern. Ha criticat la politica "intervencionista" del Govern, que "preten imposar als catalans i catalanes com es té que realitzar les tarees domèstiques o a quina edat s'ha de dir als fills que són adoptats" en referència a la reforma del Codi Penal Català aprovat a l'any 2008.
El 31 de gener, últim dia del mes, es farà la festa de proclamació d'Artur Mas en un míting al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona en què intervendran, a més d'ell, el President de CDC, Jordi Pujol, i el Secretari de CiU, en Josep A. Durán i Lleida.