divendres, 14 de maig del 2010

RETALLADA DELS DRETS SOCIALS PER LA PRESSIÓ D'EUROPA I D'ESTATS UNITS

Des de CiU considerem que davant de la crisi econòmica el President del Govern espanyol demostra una tremenda improvisació, ha actuat tarda i ara ho ha fet perquè la Unió Europea i els organismes internacionals l'han obligat.
CiU porta des de l'any 2008 reclamant a Zapatero un pla contra la crisi, que comprengués mesures i que exercís un lideratge per fer-ho possible. Durant dos anys, des de CiU hem vingut demanant al Govern espanyol l'adopció de mesures equivalents a les que en aquests moments exigeix la Unió Europea.
Ara el Govern espanyol farà reduccions dràstiques de la despesa perquè abans no va administrar els recursos com devia. Per exemple amb mesures inútils com els 400 € universals. O bé, perquè va estirar més el braç que la màniga: engreixant l'administració amb personal. Com a dada s'ha de tenir present que el personal de la Generalitat ha passat de 140.000 persones el 2003 a 226.000 el 2010. Un dels factors que perjudiquen l'Estat Espanyol és la desconfiança internacional que genera per la falta de credibilitat del Govern Zapatero. Això debilita la posició de l'Estat espanyol en els mercats internacionals.
Des de CiU estem convençuts que el Govern espanyol hauria de treballar per generar confiança (i d'aquesta manera s'incentivaria la inversió i el consum) i així crear ocupació. Mentre no es reactivi l'ocupació, no hi haurà reactivació econòmica. Calen mesures d'estímul al manteniment i a la creació d'ocupació,
> Finançament parcial de la reducció de la jornada. Mesura que permet reduir el temps de treball amb el finançament compartit del sistema públic d’ocupació, de l’empresa i del treballador. Es redueix el temps de treball, però es conserva el lloc de treball.

> Reducció temporal de les cotitzacions a la Seguretat Social de les empreses amb menys de 10 treballadors que es comprometin a mantenir o crear ocupació els propers dos anys.

> Reforma de les bonificacions a la Seguretat Social per a la creació d’ocupació, ja que l’actual sistema no estimula.

> Regulació de les agències privades d’ocupació perquè ajudin a dinamitzar la recol.locació dels aturats.

Considerem que cal afrontar dues reformes estructurals: reforma laboral i austeritat del sector públic. A més a més, cal acompanyar-les d’un suport directe a l’economia productiva.

Amb l’aprovació de la Llei de Morositat impulsada per CiU es vol aconseguir un veritable finançament de les hisendes locals, ja que aquesta llei redueix els terminis de pagament de deutes pendents de forma progressiva per part de les administracions públiques i les empreses privades.

Tot i que es felicitem per l’aprovació de la Llei de Morositat són conscients que els terminis de pagament dels deutes són dificilment assolibles per als ajuntaments. Amb l’aplicació de les mesures propusades per el Govern que afecta directament a la retallada de drets socials i amb la pujada de l’IVA que es farà efectiva al mes de juny considero que el Govern no podrà cumplir amb els ajuntaments per ajudar-los a millorar la seva situació financera.

Marta Pedrosa Varela
Regidora d'UDC
CiU
Ajuntament de Sant Boi de Llobregat