dimarts, 31 de març del 2009

L'atur a Sant Boi en finalitzar el mes de març

La taxa d'atur en finalitzar el mes de març es situa el 15,8% de la població activa.

Durant el mes de març de 2009 el nombre d'aturats continua augmentant i fa que la taxa d'atur passi del 15 al 15,8 % en un mes. En relació a un any anterior, la taxa d'atur a Sant Boi és 7,3 punt percentuals superior.
Trencant una dinàmica que s'havia detectat durant els darrers mesos, durant el mes de març l'atur va afectar amb major intensitat les dones que els homes: en un mes el homes han vist incrementada la taxa d'atur en 0,5 punts, mentre que en el mateix periode la taxa d'atur femenina ha augmentat 1,5 punts.
Així doncs, en finalitzar el mes de març la taxa d'atur masculina es situa en el 13,9% de la població activa, mentre que la taxa d'atur entre les dones és del 18,3%.
Entre els joves menors de 30 anys l'increment de la taxa d'atur també és notable, passant del 14,5% del febrer al 15,2% el març. En comparació a un any abans, la taxa d'atur juvenil és més del doble que la registrada el març de 2008.
El nombre total d'aturats a Sant Boi supera el mes de març les 6.000 persones.
L'evolució de les dades mensuals d'atur registrat tampoc no és positiva. Els 302 nous aturats representen un 5% d'increment mensual en el nombre de persones buscant feina: un 3,4% més d'aturats homes i un 6,8% més d'aturats dones. Entre els joves menors de 30 anys l'increment és del 5,3%.
Per sectors, de nou el més perjudicat en termes relatius és el de la construcció, amb un 14% més d'aturats respecte del mes anterior, 125 aturats més. En termes absoluts, però, el sector serveis registra un increment del seu nombre de nous aturats molt similar, en concret 123 persones més, però donat que el sector registra un nombre total d'aturats molt superior en termes relatius suposa un 3,7% més d'aturats que un mes abans.
La indústria i el sector primari registren un descens del seu nombre d'aturats, tot i que el pes del sector primari és gairebé anecdòtic sobre el total. La indústria registra 108 aturats menys que al mes de febrer, el que suposa un descens del 7,4% del nombre d'aturats dins aquest sector.
Des d'UDC seguirem fent el resum de les dades d'atur en mes propers.