dissabte, 18 d’abril del 2009

Inaguració de les escoles bressol La Mercè i La Susa







El passat 17 d'abril el Conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, visita Sant Boi durant tot el dia per inagurar les escoles bressol La Mercè i La Susa, i per realitzar un dinar amb els directors i directores de tots els centres educatius de Sant Boi.


L'escola bressol La Mercè, ubicada a l'avinguda Can Carreras 14, barri Marianao, va obrir les portes al començament del curs, amb una oferta global de 94 places. La Susa, al carrer Bonaventura Calopa, 19 al barri de Vinyets i Molí Vell, ho va fer el passat mes de febrer, amb el mateix nombre de places.


A cada centre hi treballen 14 professionals, entre els quals hi ha 6 mestres educadors referents de cada grup, 3 educadors de suport i 3 assistents per als serveis complementaris. Compten amb servei de menjador i d'acollida per als infants dels centres.


Els últims tres centres de titularitat municipal (La Marta, La Mercè i La Susa), cubreixen una oferta global de 270 places.


Des d'UDC aplaudin la construcció d'aquestes dues escoles bressols tant demandades a Sant Boi. Ja comença a formar part del passat els barracons i els pisos adaptats per fer d'escoles bressol. Els nens i les nenes de Sant Boi ja gaudeixen amb unes infraestructures més adequades als temps actuals: grans espais exteriors per poder jugar, aules més espaioses,..


La manera més eficient d'educar un grup de nens i nenes és fer-los gaudint del seu procés d'aprenentatge. Plató, a la República (536e-537a) diu que "no hi haurà necessitat d'emprar la força per a l'educació dels infants i molt al contrari, caldrà ensenyar-los jugant". Aquest "aprendre jugant", tant ensucrat i entendridor, és la millor manera de fer pedagogia i adquirir coneixement en aquestes edats. Estic segura que un entorn on el disseny arquitectònic dels nous centres i la major preparació dels professionals del món educatiu faran possible un creixement prosper dels futurs ciutadans i ciutadanes.


Espero que es continui treballant en la linea de construir més centres educatius perquè encara estem molt lluny de poder cobrir la demanda de la població, i fer desaparèixer així les famoses llistes d'espera.