dissabte, 25 d’abril del 2009

El nou govern espanyol...per fer front a la crisi

El nivell de benestar de les llars catalanes ha baixat dràsticament. Tot i que Catalunya té l'economia amb més pes al PIB que la resta de les comunitats autònomes, el poder adquisitiu i la qualitat de vida és inferior a altres comunitats com Aragó, La Rioja, Castella i Lleó, Cantàbria,...
Les dades sobre les famílies catalanes demostren que quan s'ajusten a realitats com la disparitat de preus o si es tenen en compte les transferències públiques rebudes pels ciutadans i al territori, entre d'altres, la renda real descendeix des de 2004, any rere any, i en l'actualitat es troba en benestar, qualitat de vida i inversions públiques per darrere d'altres comunitats més pobres. En els darrers dies, hi ha hagut una remodelació del govern espanyol que no afavoreix en res a Catalunya. Queda palés amb el nomenament de Manuel Chaves com a ministre d'Administracions Públiques i tercer vicepresident. Això demostra una vegada més que no hi ha voluntat què s'arribi a un pacte de finançament adequat per a Catalunya i per als seus ciutadans i ciutadanes que, amb esforç i empenta, han treballat per fer créixer el país. Amb les decisions preses des de l'Estat espanyol ens estan perjudicant dia rere dia. No hem de permetre que la nostra gent arribi a tenir pitjors condicions econòmiques que la resta de les persones que viuen a Espanya, encara que la nostra aportació econòmica sigui major.
Resoldre el finançament és urgent. CiU, com no pot ser d'una altra manera, es referma en la defensa del dret a decidir, que sembla que alguns han deixat de costat, accepta el marc actual sense oblidar que la seva proposta és la confederació com a instrument d'articulació de l'Estat i dins d'aquest, de tu a tu amb l'Estat espanyol, els catalans podran decidir el que creguin més oportú per al seu futur i Catalunya tornarà a ser rica i plena.


Marta Pedrosa Varela
Regidora d'UDC
CiU
Ajuntament de Sant Boi de Llobregat