dimarts, 5 de maig del 2009

Les eleccions europees l'assignatura pendent dels catalans i les catalanes

Ramon Tremosa i Salvador Sedó
Candidats de CiU al Parlament Europeu


El proper 7 de juny, els catalans i les catalanes hem d'escollir els diputats que ens representaran al Parlament Europeu; un espai en el qual cada vegada més discuteixen i s'aproven un major nombre d'iniciatives legislatives que ens afecten molt directament.

Si bé la presència d'interessos de Catalunya a Europa és evident i important, sembla que els catalans, a diferència d'altres regions espanyoles i europees, no l'han interioritzat prou, ja que la participació a Catalunya a les eleccions europees va ser del 39,8%, una participació inferior a la mitjana espanyola, que va ser del 45,1%.

El fet que l'activitat del Parlament Europeu no es visualitzi a nivell ciutadà en temes concrets no significa que aquesta no existeixi.

En els propers 5 anys, el Parlament Europeu decidirà, entre altres moltes coses, sobre importants mesures econòmiques per sortir de l'actual crisi i posicionar-se en el nou espai mundial, així com sobre les inversions en infraestructures clau en la Unió Europea que dinamitzin l'economia europea.

Catalunya té projectes de gran interés i impacte per aprovar en aquest tema, i el suport europeu només l'aconseguirem amb l'acció dels eurodiputats que defensin els interessos dels catalans i les catalanes.
La sortida de la crisi passa per una major interacció i cooperació europea; si no volem ser els darrers a sortir de la crisi, hem de tenir representació allà on es prenen les decisions que ens afecten.
Catalunya necessita disposar del màxim nombre possible d'eurodiputats que representin i defensin els interessos dels catalans i les catalanes, i que aquests diputats tinguin el màxim nombre possible de vots, ja que és el que els legitimarà en els debats europeus.

Que millor representació d'un barceloní, candidat que va viure a Sant Boi de Llobregat, com és en Ramón Tremosa, cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya al Parlament Europeu, i d'en Salvador Sedó, un reusenc i cap de llista d'Unió.
A veure si el 7 de juny els catalans i les catalanes fem els deures i aprovem amb nota. Som-hi!