divendres, 11 de setembre del 2009

El nombre d'aturats registrats a Sant Boi ha augmentat gairebé un 60% durant els darrers dotze mesos


Respecte del mes d'agost de 2008, a l'actualitat hi ha 2.467 aturats més que els registrats en aquell moment, el que suposa un increment del 58,1%. Homes i immigrants són els col.lectius més perjudicats. Per sectors, el més perjudicats han estat la construcció, amb un increment del 81% d'aturats, i els serveis, que registren un 61,7% més d'aturats que fa un any.

A la conclusió del mes d'agost el nombre d'aturats és de 6.712 persones, un 58,1% més que fa un any. L'increment de l'atur ha afectat més els homes que les dones: respecte d'agost de 2008, hi ha 1.527 homes aturats més i 940 dones aturades més que fa dotze mesos, el que es tradueix en increments relatius del 78,3% i del 41% respectivament. L'atur registrat entre la població jove ha augmentat un 59,4%.

L'impacte de l'atur el darrere any entre els treballadors immigrants ha estat molt superior a la mitjana, un 110%, encara que tal i com passa entre la població en general, els homes són més perjudicats que les dones: el nombre dels treballadors immigrants homes en atur és un 120% superior, mentre que entre les dones l'increment és del 95%.
Per sectors, els serveis i sobretot la construcció són els que veuen incrementat en major proporció el seu nombre d'aturats, un 61,7% els serveis i un 81% la construcció. A la indústria trobem un 43,1% més d'aturats. Entre els treballadors immigrants, en canvi, a més de la construcció el sector industrial és el segon que ha generat un major increment de l'atur dins d'aquest col.lectiu.

El total d'aturats es situa en 6.712 persones, un 4,6% més que al mes de juliol.

L'atur es va incrementar durant el mes d'agost en 294 persones, de les quals 203 són homes i 91 són dones. Entre els treballadors immigrants l'atur va crèixer només entre els homes, 23 persones més, mentre que entre les dones estrangeres l'atur pràcticament és el mateix que un mes abans, registrant-se tan sols una aturada estrangera menys que al mes de juliol.

Per sectors, el sector serveis és el que més nous aturats aporta, amb 117 persones aturades més que al juliol, encara que en termes relatius la construcció és el sector que pitjor comportament va registrar, amb un increment del 10%, el que equival a 100 persones aturades més. La indústria va veure incrementat el seu nombre d'aturats en un 5,4% , 78 persones més.

La taxa d'atur a Sant Boi, que és del 15,2%, es situa 1,5 punts per sobre de la registrada al Baix Llobregat, el mateix diferencial que respecte del conjunt de comarques de la demarcació de Barcelona, i és 1,7 punts superior a la del conjunt de Catalunya.