divendres, 11 de setembre del 2009

Manifest d'Unió Democràtica amb motiu de la Diada



MANIFEST D’UNIÓ DEMOCRÀTICA AMB MOTIU DE LA DIADA
Catalunya torna a viure la seva festa nacional. Aquest any la Diada de l’Onze de Setembre torna a ser una jornada festiva de reflexió que ens ha de servir per fer un pas endavant i afrontar les qüestions importants que hem de resoldre com a país.

D’una banda, som a les portes d’una sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut que ens vam atorgar tots els catalans. Convençuts de la seva constitucionalitat, Unió Democràtica de Catalunya continua defensant que cal esperar la sentència abans de prendre una decisió. No estem d’acord amb l’espectacle que durant l’estiu han donat els partits del govern tripartit. Novament han fet la guerra pel seu compte i tots plegats han posat de manifest per enèsima vegada la nul·la cohesió i la manca d’unitat del govern de la Generalitat. La prioritat d’Unió Democràtica continuarà sent i es mantindrà ferma en la defensa dels interessos de Catalunya.

Malauradament altres problemes molt greus preocupen els ciutadans. La crisi econòmica, lluny de resoldre’s, continua incrementant les llistes de persones que han perdut la seva feina. La mala gestió dels nostres governants, a la Generalitat i a Madrid, fan que Catalunya i Espanya encara siguin al fons del pou, mentre altres països veïns comencen a veure la llum. El governs de Zapatero i de Montilla no han pres mesures contra la crisi i les poques que han pres han pres han estat erràtiques, lentes, costoses i sobretot ineficaces. No hi ha una estratègia clara i coherent i només s’han pres mesures populistes que s’han demostrat insuficients i cares. S’han malbaratat molts recursos posant pedaços en lloc d’anar al fons de la qüestió i facilitar la liquiditat de les empreses i abordar les reformes estructurals financeres, econòmiques i laborals que el nostre país necessita. La demagògia del govern Zapatero ha fet fracassar el diàleg social i ha generat confusió en l’opinió pública en afirmar que la reforma laboral és el mateix que acceptar l’acomiadament lliure. No és cert. No és demana això, ans al contrari: mesures que creïn ocupació i que introdueixin el concepte de la flexiseguretat.

Ara cal recuperar el temps perdut i fer front a la crisi amb mesures que realment afavoreixin l’economia i la creació de llocs de treball. Cal fer-ho conjuntament amb totes les forces polítiques perquè la situació és greu i és necessari l’esforç de tothom. Unió ho entén així i ho ha estat demanant des de CiU, tant al Parlament de Catalunya, on som la principal força política, com a les Corts de Madrid. Malauradament fins ara no ens han escoltat. Fan venir esgarrifances les últimes propostes del govern socialista d’apujar impostos per fer front a la crisi. Aquesta mesura només perjudicarà les classes mitjanes, les pimes, els autònoms i els treballadors i farà impossible la creació de llocs de treball. No és així com sortirem ràpidament de la greu situació econòmica que vivim.

Unió Democràtica demana una resposta conjunta, responsable i ferma a la situació que es generi arran de sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, i per aquest motiu reclamem una posició unitària per afrontar la crisi econòmica. El govern tripartit sap que hem donat suport al govern quan ha calgut i quan el país ho ha necessitat. Hem posat els interessos de país per davant dels de partit, justament el contrari del que habitualment fan les forces polítiques que donen suport a la Generalitat. Ho vam fer amb la llei d’educació i amb el pacte d’innovació i recerca, per exemple, i no dubtarem a tornar-ho a fer quan la decisió sigui bona per a Catalunya. Sempre hem sabut que el que és bo per a Catalunya ho és per a tots i que mai allò que pugui perjudicar Catalunya tindrà el nostre suport.

Però, gaudim avui de la nostra festa nacional i demà continuarem treballant per fer una Catalunya més plena, més rica i més triomfant.

Visca Catalunya!

11 de setembre de 2009