dimarts, 24 de novembre del 2009

Aprovació de la moció presentada pel grup municipal de CiU en relació a demanar al govern espanyol que no faci efectiu l'augment de l'IVA

El passat ple del 23 de novembre els regidors i la regidora CiU de Sant Boi de Llobregat vam presentar una moció per demanar al govern espanyol que no faci efectiu l'augment de l'IVA que perjudica greument les institucions locals.
A continuació us faig a mans de la redacció de la moció que es va presentar,
Atès que l’anunci per part del Govern de l’Estat d’augment de dos punts de l’IVA, a partir del mes de juliol de 2010, perjudicarà les administracions locals.

Atès que des de la perspectiva institucional, el fet que l’Ajuntament sigui considerat com un consumidor final, dóna com a resultat que no puguem deduir-nos l’ IVA suportat, en els serveis, productes i obres que la nostra corporació local contracta.

Atès que si fem el càlcul, prenent com a referència l’execució del pressupost del 2008, l’increment de la despesa per a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat aplicant l’augment de l’IVA del 16% al 18% dóna un resultat força elevat.

Atès que aquest augment de l’IVA comportarà un augment de la despesa corrent dels ajuntaments i una major dificultat per realitzar inversions.

Atès que tots els ajuntaments de Catalunya tenen en aquests moments greus problemes financers, fruit del descens en els ingressos i la manca d’un nou model de finançament local que doni una bona resposta a les competències i als serveis que actualment estan desenvolupant.

Atès que existeix una reivindicació històrica del municipalisme català per a que les administracions locals no estiguin subjectes al pagament de l’IVA.

En relació als antecedents exposats els sotasignants proposem al Ple l’adopció dels següents


S'acorda:

Primer.- Demanar al Govern de l’Estat que no faci efectiu aquest augment de l’IVA que perjudica greument les institucions locals.

Segon.- Sol·licitar al Govern de l’Estat que faci els tràmits necessaris per a que les administracions locals no paguin l’IVA.

Tercer.- Que aquest acord es faci arribar al President del Govern Espanyol, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.;

La present moció la subscriu el Grup Municipal CiU.
La moció va ser aprovada al Ple per tots els grups municipals del Consistori: ICV-EUIA, ERC, C's, PP i CiU, excepte el PSC-PSOE que va fer una abstenció.