dijous, 18 de febrer del 2010

Recuperem el seny


Cada dia a Catalunya les persones en situació de risc de pobresa augmenten. La pobresa no s’associa només a la inactivitat i a malaltia, sinó que afecta a la població treballadora. Es notori que hi ha un increment de la desconfiança dels empresaris, el problema de la liquiditat de les empreses s’ha agreujat i la morositat va a més. Els autònoms a Catalunya deixen la seva activitat i són persones que no tenen dret al subsidi d’atur. No és fan polítiques socials adients, la gent no vol 420 euros per poder malviure, vol feina, vol estimuls perque les empreses generin feina. La pujada de l’IVA serà una mesura contraproduent, farà més mal a les economies de tothom.

CiU impulsa proposicions al govern de l’Estat Espanyol perquè s’aturi la pujada d’IVA ja que generarà menys recaptació fiscal i provocarà un increment de l’economia submergida i un descens del consum. CiU proposa polítiques econòmiques concretes, i no se li fa cas. Zapatero insisteix que Espanya està sortint de la recessió, Rajoy l’acusa de no fer res. Ni PSOE ni PP són capaços de deixar els seus interessos de partit, i arribar a un gran pacte d’Estat. Per CiU la principal prioritat és treballar per sortir de la crisi econòmica ja que les seves conseqüències són socials.
El govern de la Generalitat no fa absolutament res, el seu propi conseller Maragall diu “el tripartit ja no té vigència politica més enllà del seu mandat actual”. Des de CiU COMENÇEN A IL.LUSIONAR PER CANVIAR, volem que Catalunya torni a agafar el lideratge perdut.



Marta Pedrosa Varela
Regidora de CiU
Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Es publicarà a la revista Viure Sant Boi, mes de març 2010