dimarts, 23 de febrer del 2010

El govern vol ampliar l'edat de jubilació als 67 anys


Celestino Corbacho, Ministre de Treball, ha obert
un debat sobre l'edat de jubilació i el càlcul de la cotització, i ha subratllat que això cal acompanyar-ho d'un canvi en la política de prejubilacions. Ha dit que cal incentivar la permanència en els lloc de treball.
Des de CiU considerem que la proposta del govern d'ampliar l'edat de jubilació com a imposició no és bona, no s'hauria d'imposar sinó que s'hauria d'incentivar.
Sabem que l'edat real de jubilació no és de 65 anys sinó que està una mica per sobre dels 63 anys. A Europa, l'edat mitjana de jubilació és de 61,6 (Eurostat). Tanmateix, cal estudiar i analitzar que conseqüències pot comportar l'allargar l'edat de jubilació als sectors de risc com pot ser la construcció, la siderometal.lúrgia, etc.
Tot i que la situació econòmica ens preocupa a tots cal fer propostes consensuades i més en un tema com és el de la seguretat social que determina el futur de milers de persones.
No s'hauria d'aplicar de forma unilateral sense consensi , s'hauria d'acordar en el marc del Pacte de Toledo.
A Espanya actualment hi ha un sistema de jubilació flexible que permet compaginar jubilacions anticipades amb jubilacions més enllà dels 65 anys.