dimarts, 23 de març del 2010

Aprovació inicial del nou reglament del mercat municipal Centre- La Muntanyeta

El passat ple del passat 22 de març el grup municipal de CiU a Sant Boi de Llob. vam votar a favor de l'aprovació inicial del nou reglament del mercat municipal Centre-La Muntanyeta.
Atès que en data 10 de juliol de 2009, per decret del Regidor de Mercats es va incoar expedient per a l'elaboració d'un nou reglament del mercat municipal Centre-La Muntanyeta, i es va designar una comissió d'estudi encarregada de redactar el text de l'esmentat reglament.
D'acord amb l'establert a l'article 178 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya i als articles 60 i següents del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, sobre el procediment per a l'aprovació de les ordenances i reglaments;
Vist l'informe de fiscalització amb la conformitat de la intervencó municipal de data 09/03/2010
D'acord amb les facultats i competències conferides legalment al Ple de la corporació per l'article 22 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local i l'article 52 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya,
S'acorda:
Primer- Aprovar inicialment el nou Reglament del mercat municipal Centre-La Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat, que deroga el reglament del mercat municipal vigent actualment.
Segon- Sotmetre a informació pública aquest acord i el text del Reglament pel termini de 30 dies, mitjançant la inserció dels anuncis corresponents al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler d'edictes de l'Ajuntament, a fi que s'hi puguin presentar al.legacions, reclamacions o suggeriments. El termini d'informació pública començarà a comptar des de l'endemà de la darrera de les publicacions oficials esmentades.
Tercer- Disposar que, si no s'hi formula cap al.legació ni reclamació durant aquest termini d'informació pública, del Reglament del mercat municipal Centre-La Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat, que ara s'aprova inicialment, quedarà aprovat definitivament, i es procedirà a la seva publicació integra, en el Butlletí Oficial de la Província, d'acord amb el que preveu l'article 70.0 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, modificada per la Llei 57/2003, de 16 de desembre, de mesures per a la modernització del govern local.
Amb l'aprovació inicial del nou Reglament del mercat municipal Centre-La Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat s'afegeix al redactat aspectes que no es recollien. Per exemple al punt 1 de l'article 31: "Les persones titulars dels llocs o espais de venda poden tenir els treballadors assalariats i treballadores assalariades que precisin per vendre d'acord amb la legislació vigent." S'afageix: "Tanmateix podran disposar de la col.laboració d'aquells familiars o parelles de fet que d'acord amb la legislació vigent no estan subjectes a la condició de treballadors assalariats".
També, es fa per una modificació d'articles aprovant un nou redactat. Per exemple el punt 1 de l'article 32 de l'anterior Reglament d'aquest mercat municipal s'establia que "l'horari de mercat seria de dilluns a divendres de 8 a 14 hores del mati i dissabte de 8 a 15 hores, i a la tarda de dimarts a dijous de 17 a 20 hores i divendres tot el dia. Fora d'aquest horari el mercat romandria tancat al públic, excepte els dies festius especialment autoritzats anualment". Amb el nou redactat aquest mateix punt 1 de l'article 32 s'estableix que "l'horari del mercat serà de dilluns a dissabtes de 8:30 a 14 hores i de dimarts a divendres de 17 a 20:30 hores. Fora d'aquest horari el mercat romandrà tancat al públic, excepte els dies festius especialment autoritzats anualment".
Amb la nova aprovació inicial del nou reglament aprovada al darrer ple municipal amb el suport del PSC-PSOE; ICV-EUIA-EPM; ERC; C's i CiU, i amb l'abstenció del PP es recollen canvis en més d'una desena d'articles, actualitzant el reglament amb les necessitats i temps actuals.