dimecres, 17 de març del 2010

CiU proposa solucions concretes al problemes concrets del teixit productiu



El proper 23 de març es debatrà a Madrid les propostes de CiU sobre la reducció dels terminis de pagament; front català contra la pujada de l'IVA; pla d'austeritat de l'administració; mecanismes de crèdit i aval públics; front dels partits catalans a Madrid per marcar la politica econòmica.


CiU ja fa temps que ve demostrant el seu esperit positiu, la seva constància i la seva tenacitat per tal de buscar solucions a la crisi econòmica i als efectes que té sobre el teixit productiu i sobre les persones. Tenim ganes de col.laborar i aconseguir coses concretes, i en aquest sentit, serem a qualsevol lloc, a Catalunya, a Madrid i a Brusel.les, on es puguin aportar solucions, que és precisament el que espera i reclama la gent.

La realitat és, però, que no ens acabem de sortir, ja que de la trobada entre Govern, partits i agents socials al Palau de la Generalitat no n'ha sortit cap acord concret.

La ciutadania i el món econòmic en general reclamen solucions concretes i no grans declaracions.

En el Ple monogràfic sobre la crisi que es va celebrar fa quinze dies al Parlament el tripartit va rebutjar votar cap de les propostes presentades per CiU.

Algunes de les mesures propasades per CiU han sigut,

1. Lluita contra la morositat. El 23 de març es votarà a Madrid una proposició de llei per escurçar els terminis de pagament entre empreses (a 60 dies) i entre les administracions i les empreses (a 30 dies) per equiparar-nos a Europa. CiU ha proposat que de la reunió en sortís un acord dels partits per votar tots aquesta proposta al Congrés. El govern no ho ha acceptat.

2. Contra la pujada de l'IVA. Hem proposat un front comú en contra de la pujada de l'IVA el mes de juliol, ja que tothom hi està en contra: empresaris, sindicats, i fins i tot el Conseller d'Economia.

3. Pla d'austeritat a l'administració perquè no es llenci ni un euro. Un pla que hauria de ser concret, programa per programa, amb un calendari, amb uns objectius, i amb una avaluació del seu compliment.

4. Fer funcionar els instruments del crèdit i aval públics.

5. Necessitat d'impulsar a Madrid una reforma laboral, tenint en compte que tenim un atur d'un 17% (19% a l'Estat), el doble d'atur que la UE, un 38% d'atur juvenil o un 55% de temporalitat en els joves.

6. Front comú dels partits catalans a Madrid per defensar els acords que s'aprovin a Catalunya i per liderar la politica econòmica de l'Estat pensant en el nostre país.