dilluns, 1 de novembre del 2010

XIIIª Trobada de Gegants del Baix Llobregat i Iª Trobada de Grallers del Baix Llobregat: 30 i 31 d’octubre a Sant Boi de Llobregat


La Trobada de Gegants del Baix Llobregat es celebra cada any els últims dies del mes d’octubre, triant un Gegant d’una població diferent del Baix Llobregat.

La I Trobada de Grallers del Baix Llobregat es va realitzar el dissabte 30 d'octubre a les 19h i es va iniciar amb una cercavila al Camp de futbol de Casablanca fins arribar a la Plaça Catalunya, on cada colla va interpretar diverses cançons i es va tancar l'acte amb un toc final conjunt de tots els grallers. L'objectiu d'aquesta trobada és potenciar la música característica dels actes festius de Catalunya des de fa molts anys.

El Diumenge 31 d’octubre al Camp de Futbol de Casablanca, a Sant Boi de Llobregat, coincidint amb el 10è Aniversari d’en Manel i na Blanca, es va celebrar la XXIIIª Trobada Comarcal de Gegants del Baix Llobregat i l’elecció del Gegant “Hereu 2010” del Baix Llobregat. Un cop va ser proclamat el Gegant Hereu de l’any, es va realitzar per totes les colles federades el tradicional Ball del Baix.

Les colles participants a l’acte van venir de Cervelló, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Hospitalet de Llobregat, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.
Cal dir també que entre els convidats també van ser present l’imatgeria de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, portada per la Colla Gegantera de Manlleu i la Roca Fumada de Juneda.
Com a Regidora vaig tenir l’ocasió de donar la benvinguda a l’estadi de futbol de Casablanca dels Gegants del Baix Llobregat i estar present en aquest acte tan emblemàtic i festiu.