diumenge, 4 d’octubre del 2009

Presència d'UDC Sant Boi al Consell Nacional

Ahir es va celebrar el Consell Nacional d'Unió. El Consell Nacional ha girat entorn de la crisi econòmica, que és allò que realment afecta a les famílies, les empreses, els ciutadans i ciutadanes. S'ha aprovat una moció presentada pel Conseller Josep M. Vilamora de reprovació de la politica econòmica del govern de l'Estat.

Unió demostra la seva actitud critica sobre la politica econòmica, fiscal de Zapatero i lamenta la seva incapacitat manifesta pel diàleg social per afrontar les reformes necessàries per al país.

Unió no està a favor de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per diverses raons:

- Pel quadre macroeconòmic que el govern haurà de revisar.

- Pel dèficit de les administracions públiques (previst en un 8%).

- Pel creixement negatiu de -0.3 comptant que hi hagi una recuperació econòmica en el segon semestre.

- Per la pujada d'impostos com a solució a la baixada de recaptació però des d'Unió i CiU creiem que per això el que cal és reactivar l'economia.

Aquesta pujada d'impostos provocaran descens del consum, penalització a l'estalvi i no es generarà ocupació.

Sobre la rebaixa de cinc punts de l'imposts de societats serà ineficaç perquè en una situació econòmica amb descens del consum que redueix els beneficis de les empreses, rebaixar cinc punts l'obligació de les empreses de pagar a l'Estat no serà eficaç. Sense beneficis no hi ha impostos.

Els Conselleres i Conselleres Nacionals hem avalat la proposta de CiU de rebaixar la cotització de la seguretat social que ajudaria directament a la liquiditat de les empreses. S'hauria d'incrementar la inversió pública. La licitació de l'obra pública ha baixat prop d'un 50%. També s'ha de sumar l'incompliment de l'Estat de la disposició addicional tercera de l'Estatut que obliga a d'invertir a Catalunya, d'acord amb el PIB català, el 18,64%. A l'informe econòmic i financer dels PGE observem amb preocupació que Catalunya rebrà 3586,785 milions d'euros (15,2% del PIB català). Això vol dir que falten per territorialitzar 661,7 milions d'euros que són els que donarien compliment la disposició addicional tercera. Per tot això, CiU no pot donar suport a aquests pressuposts. Finalment, esmentar que des de CiU hem manifestat reiteradament la necessitat de donar oxigen financer als ajuntaments. Els PGE diuen que per al seu finançament l'Estat ha disminuit un 18% la seva aportació.

El Consell Nacional d'Unió ha demanat a CiU que no aprovi els pressuspostos generals de l'Estat i que, per tant, presenti una esmena a la totalitat.